Follow:
Boeken, Entertainment

5 Boeken Tips voor de Zomer!

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. Voor veel van ons betekent dit lekker lange dagen op het strand onder het genot van een goed boek. Vandaag vertel ik over de vijf boeken die ik aan kan raden!

1. All the Ugly and Wonderful Things door Bryn Greenwood

Over dit boek kan ik niet lovend genoeg zijn. Mijn volledige recensie kun je hier lezen. Het verhaal gaat over een jong meisje die op een dag in aanraking komt met een veel oudere crimineel. Ondanks alles, ontwikkelen ze een band. Het boek is choquerend en prachtig tegelijkertijd. Het doorbreekt taboe’s, maar is daardoor ook niet voor iedereen. In mijn originele recensie gaf ik dit boek een tien en daar sta ik nog steeds bij!

Het boek is te koop via Bol.com voor ongeveer 25 euro. Helaas is ie op dit moment alleen nog in het Engels te lezen.

2. The Underground Railroad door Colson Whitehead

Nog een boek met een wat heftiger onderwerp, maar ook zeker de moeite waard. The Underground Railroad gaat over een slaaf genaamd Cora. Als lezer volgen we haar weg naar vrijheid door verschillende staten via de underground railroad. Het is een historische roman die precies weergeeft hoe verschrikkelijk de omstandigheden voor slaven waren in de periode voor de Civil War.

Het boek heet in het Nederlands De Ondergrondse Spoorweg en is via Bol.com de koop voor 22 euro.

In het Engels, is het boek tevens te koop via Bol.com voor 17 euro.

3. The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian door Sherman Alexie

Dit young adult boek gaat over een Spokane indiaan genaamd Junior die van zijn school op het reservaat af gaat om naar een ‘blanke’ school te gaan. Sherman Alexie is een van mijn favoriete schrijvers, vooral door zijn gebruik van humor. Ik heb dan ook veel gelachen, terwijl tegelijkertijd dit boek je een hele interessante kijk geeft op het leven op een reservaat.

Het boek is alleen verkrijgbaar in het Engels via Bol.com voor maar 8 euro.

4. The Last Days of Night door Graham Moore

Dit boek speelt zich af net voor de 20ste eeuw, precies op het moment dat Westinghouse, Edison en Tesla nog volop dingen aan het uitvinden waren. Deze historische roman laat de verbitterde wereld van het uitvinden zien, maar ook de rechtszaak tussen Westinghouse en Edison. Dit is persoonlijk een van mijn favoriete historische periodes. Mijn originele recensie kun je hier lezen.

In het Nederlands heet het boek De Laatste Donkere Dagen en is hij via Bol.com voor 20 euro te koop.

Via Bol.com kun je hem ook in het Engels krijgen en dan kost ie 15 euro.

5. The Last One door Alexandra Olivia

Even een heel ander boek dan de rest. The Last One gaat over een vrouw genaamd Zoo, die besluit mee te doen aan een reality tv show om haar eigen grenzen te ontdekken. Tijdens de show kunnen ze geen contact hebben met de buitenwereld en dat veroorzaakt een hoop verwarring als het blijkt dat tijdens de show er iets heel ergs is gebeurd in de wereld… Het is een echt dystopian verhaal, maar met een ontzettend leuke twist. Vaak komen deze boeken allemaal een beetje neer op een variatie van The Hunger Games, maar dat is bij dit boek totaal niet het geval. Ik vond hem qua schrijfstijl ook echt prachtig geschreven.

Het boek heet De Laatste Deelnemer in het Nederlands en is via Bol.com te koop voor 20 euro.

In het Engels kost het via Bol.com ongeveer 10 euro.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! Als je veel in het Engels leest kan ik je de tip geven om de boeken via The Book Depository te kopen. Hier is het vaak een stuk goedkoper en is er wereldwijde gratis verzending. Vergeet ook niet bij je locale bibliotheek een kijkje te nemen. Alvast veel leesplezier!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Madelon

  Ik heb er nog geen enkele gelezen, maar ik ben er heel benieuwd naar. Die gaan op de to-read list! Vooral de eerste drie lijken me heel interessant 🙂
  Madelon onlangs geplaatst…Boeken die indruk op mij maaktenMy Profile

  11 juli 2017 at 08:05
  • Reply donnadiana

   Ben heel erg benieuwd wat je vindt! Het zijn gelukkig ook allemaal niet zo’n verschrikkelijk dikke boeken. Deze heb je lekker snel uit!

   11 juli 2017 at 19:17
 • Reply Loes

  Naar de eerste ben ik heel nieuwsgierig, door al jouw lovende verhalen. De rest kende ik ook nog niet, fijne tips!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #21 – 1 tot 7 juliMy Profile

  11 juli 2017 at 10:41
  • Reply donnadiana

   Je moet hem echt een keer lezen. Ben zo benieuwd wat je vindt!

   11 juli 2017 at 19:17
 • Reply Annika

  Ik ben wel nieuwsgierig naar die laatste, komt op mijn lijstje!

  11 juli 2017 at 10:49
  • Reply donnadiana

   Die was zo ontzettend goed geschreven! Had hem echt zo uit.

   11 juli 2017 at 19:18

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge