Follow:
Lifestyle, Lifestyle

Brush Pennen van Flying Tiger

Huh, geen fotoverslag van week 29? Omdat ik afgelopen week op vakantie was en graag losse artikelen van de dagen online wil zetten, heb ik voor vandaag een ander artikel gepland! Ik kocht onlangs bij de Flying Tiger brush pennen en probeerde ze uit. Benieuwd?

Wat zijn brush pennen?

Brush pennen zijn eigenlijk een soort stift. Ze hebben een dikke punt die smaller eindigt, een beetje zoals een penseel, vandaar de naam. Deze pennen zijn ideaal voor handletteren en tekenen. Ze zijn erg populair bij mensen die een bullet journal hebben, vandaar dat ik er ook een set van wilde. De brush pennen zijn heel handelbaar en door harder en zachter te drukken krijg je mooie dikke en dunne lijnen.

De pennen zijn over het algemeen heel erg duur. Een set van 10 stuks kost al snel 15 euro. Deze zijn van het merk Tom Bow, over het algemeen de favoriete brush pennen onder de mensen die een bullet journal bijhouden. Deze pennen zijn met ecoline, maar ik betwijfel of die van de Flying Tiger dat ook zijn. Nou vond ik dit best veel geld voor een paar pennen, helemaal omdat ik nog niet zeker was of ik er wel mee om kan gaan en of ik ze ook echt ga gebruiken. Toen ik bij de Flying Tiger een set zag voor maar 4 euro, besloot ik ze mee te nemen om te proberen.

Hoe bevallen deze?

Het setje van de Flying Tiger bevat 12 kleuren. De kleuren zijn allemaal vrij fel, waar ik geen problemen mee heb. Je hebt tegenwoordig ook pastel kleurige brush pennen, maar die hadden ze helaas (nog) niet bij de Flying Tiger. Ik mis wel een beetje iets van een grijs, dat kan heel mooi staan in een bullet journal. Ik dacht dat het leuk was om swatches te maken van de kleuren, dus die kan je hieronder vinden.

Wat je misschien meteen opvalt is de verschillende diktes in de lijnen. Ik merk ook echt meteen dat er heel veel verschil zit tussen de pennen qua zachtheid van de stift. Bij de ene kleur (zoals bij de twee groene kleuren) is de punt best wel hard en schrijf je eigenlijk gewoon met een normale stift. Maar bij de andere kleur (zoals de twee paarse kleuren) is de stift zelf heel erg zacht en kun je veel dikkere lijnen trekken. Dit is ook meteen mijn kritiekpunt. De stiften voelen vaker aan als normale dikke stiften dan echte brush pennen.

Hier heb ik geprobeerd wat te handletteren. Zoals je kan zien is het echt heel lastig om variatie te krijgen tussen dikke en dunne lijnen. Nou ben ik absoluut geen expert, maar de brush pennen van Flying Tiger zijn helaas meer stiften dan echt brush pennen. De groene stiften zijn ook echt heel erg hard, alsof ik die nog zacht moet “duwen”.

Helaas ben ik niet heel erg te spreken over deze pennen. Misschien dat ik er nog wat handigheid mee moet krijgen, maar uiteindelijk zijn het gewoon meer dikke stiften. Wil je ze nou zelf ook proberen? Ze kosten maar 4 euro en zijn te koop bij de Flying Tiger. Ik vond ze bij de rest van de knutselartikelen.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Irene

  Ik heb ze ook en ik deel je mening! ’t Lijken me eerder gewone stiften. Jammer hé! Maar ik trek er nu gewoon een streep mee en schrijf dan daar m’n tekst op. Haha.
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 45My Profile

  24 juli 2017 at 09:25
  • Reply donnadiana

   Ik vind het zo’n domper! Dat is wel echt een leuk idee. Misschien ga ik toch maar een keer in ‘echte’ brush pennen investeren, maar nu ben ik bang dat die het ook niet gaan doen…

   24 juli 2017 at 21:10
 • Reply Loes

  Jammer dat je niet zo enthousiast bent.. Volgens mij zijn de goedkope brushpens in het algemeen gewoon niet zo geweldig..
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #23 – 15 tot 21 juliMy Profile

  24 juli 2017 at 09:59
  • Reply donnadiana

   Nee, even een mental note dat ik ze de volgende keer probeer op een of andere manier… Dit zijn gewoon echt dikke stiften.

   24 juli 2017 at 21:11

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge