Follow:
Persoonlijk

De Studententijd TAG

Ik zag deze leuke tag bij Marleen van RemoteReporter.nl en besloot dat ik hem ook wilde invullen! Ik nader nu het einde van mijn master, dus dat betekent dat ik nog eventjes een student ben! Benieuwd naar de vragen?

Wat studeer je? Welke studies(s)?

Momenteel ben ik een master student aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier volg ik de master North American Studies. Het is heel gevarieerd en heel erg leuk! Hiervoor heb ik Amerikanistiek gestudeerd en dit is de aansluitende master.

Waar studeer je?

In Nijmegen, zoals ik al zei. Hier heb ik de bachelor ook gevolgd.

Als je nog een keer een studie mocht kiezen zou je dan weer hetzelfde gaan studeren?

Ja, 100%! De studie past echt precies bij me en ik zou me geen andere studie kunnen voorstellen die me leuker lijkt.

Studentenhuis of thuis?

Ik woon lekker thuis.

Wat voor bijbaantjes(s) deed of doe je?

Al zeven jaar lang werk ik voor dezelfde winkel. Dit doe ik dan ook naast mijn opleiding en dat gaat prima!

Wat is je favoriete studentenmaaltijd?

Omdat ik thuis woon en vooral veel moest reizen is mijn favoriete studentenmaaltijd toch wel een koekje van de Kiosk. Is dit een maaltijd? Nee. Maar ze zijn ZO lekker. Dit eet ik gerust als lunch en heb het al een keer als avondeten op #noshame

Ben je lid (geweest) van een studentenvereniging?

Nee, dat is niks voor mij.

Is lid zijn van een studentenvereniging een meerwaarde voor je studententijd?

Voor mij niet, voor andere mensen wel. Is maar net wat je zelf leuk vindt.

Wat is jouw beste krap bij kas oplossing?

Ik werk gewoon elk weekend en heb dit probleem nog nooit gehad. Anders zouden mijn ouders best wel wat kunnen voorschieten denk ik.

Waaraan heb je als student een hekel?

Omdat ik een vrij onbekende studie doe ben ik het ondertussen zo beu om maar steeds uit te moeten leggen wat North American Studies/Amerikanistiek is. Zo raar is het toch ook weer niet? Het zit hem toch al in de naam?

Welke Irritante vraag wil je als student niet horen?

Oeps, heb ik hierboven eigenlijk de vraag al beantwoord. Ik kan er echter nog genoeg verzinnen. Het is zo vervelend als mensen steeds naar je scriptie blijven vragen, helemaal als ze geen verstand hebben van hoe het precies werkt. “Hoe lang ben je nog bezig? Moet je nog veel?” Stop!!!!

Is je studententijd de leukste tijd van je leven?

Vind ik moeilijk om te zeggen. Misschien achteraf wel, maar misschien dat ik een andere fase wel leuker vind. Daar moet ik nog achterkomen!

Voel je jezelf wel eens eenzaam?

Dat valt wel mee. Mijn studie is heel klein waardoor ik al mijn jaargenoten goed ken. Ik heb zo veel vrienden kunnen maken en heb me nooit echt alleen gevoeld.

Wat was het moeilijkste vak van jouw studie?

Dit is sowieso syntax! Dat gaat over de zinsopbouw en welke woorden waar komen en dan moest je echt een stamboom van woorden tekenen. Je moest hier in totaal twee tentamens van maken en die haalde ik allebei zo vaak niet dat ik uiteindelijk in totaal negen tentamens heb gemaakt. Moet wel zeggen dat ik het afgerond heb met een 7 gemiddeld, dus dat was toch niet slecht!

Heb je iets aan je studie gehad?

Wacht, dit is eigenlijk de vraag die ik het meest irritant vind. “Wat kun je dan met Amerikanistiek?” Nou, je wordt op de universiteit vooral ook opgeleid tot een bepaald denkniveau en ik kan wel duizend dingen verzinnen die ik er aan heb gehad. Dus ja, natuurlijk wel.

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie antwoorden. Neem deze tag gerust over als je hem ook wilt invullen!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Loes

  Zoveel herkenbare dingen in dit artikel, haha. En van die syntaxboom krijg ik alweer de kriebels!
  Loes onlangs geplaatst…Favorieten van de Maand – AugustusMy Profile

  7 september 2017 at 10:56
  • Reply donnadiana

   Oh oh, syntax. Wat een drama.

   8 september 2017 at 17:29
 • Reply Madelon

  Leuk om te lezen! Ik studeer momenteel Religiewetenschappen en hiervoor heb ik ACW gedaan, allebei aan de Radboud. Ik ben benieuwd of ik je wel eens tegen ben gekomen haha! Ik denk dat ik de tag een keer overneem 🙂
  Madelon onlangs geplaatst…999 vragen aan jezelf #4My Profile

  8 september 2017 at 13:42
  • Reply donnadiana

   Ik heb zelfs een minor bij religiewetenschappen gevolgd, dus wie weet ja :O Dat zou zo grappig zijn!

   8 september 2017 at 17:31

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge