Follow:
Lifestyle, Reizen

Disneyland Parijs Planning Post

Voorpret is misschien bijna wel net zo leuk als de reis zelf. Ik hou er van. Lekker plannetjes maken waar je gaat eten. Lijstjes met dingen die je wil kopen. De attracties en shows die een must zijn. Vandaag neem ik je mee met mijn wishlist voor mijn reisje naar Disneyland Parijs, want ik ga namelijk morgen!

Ik ben al ontelbaar vaak in Disneyland Parijs geweest. Van jongs af aan ging ik hier al heen met mijn moeder en de laatste jaren ga ik vaak met Loes. We hebben zelfs een abonnement waar we nog een keertje gebruik van gaan maken! Na zoveel tripjes weet ik ondertussen goed wat allemaal wel en niet de moeite waard is. Toch vind ik het leuk om voor mezelf een lijstje te maken met wat ik allemaal wil doen. Maar waarom zou ik hem niet delen? Wie weet heeft iemand er nog wat aan bij een toekomstig reisje!

Attracties

Ondanks dat ik zo vaak in alle attracties geweest ben, zijn er nog steeds een aantal die ik niet kan overslaan. Ook zijn er vanwege de 25e verjaardag een aantal attracties veranderd en daar moet ik natuurlijk in!

 1. Alice’s Curious Labyrinth
  Een rondje door het doolhof is altijd leuk. Er staat zelden een rij en elke keer krijg ik het weer voor elkaar om verdwaald te raken. Hier kun je leuke foto’s maken en een kasteel bezoeken waar je een mooi uitzicht hebt over Fantasyland.
 2. Big Thunder Mountain
  Een grote favoriet die een lange tijd dicht is geweest! Vorig jaar zijn we er niet in geweest, maar nu kan het gelukkig weer.
 3. Crush’s Coaster
  Hier ben ik serieus nog maar een keer in geweest in alle keren dat ik in Disneyland ben geweest. Loes wil er dit keer in, dus zo gezegd zo gedaan!
 4. Star Wars Hyperspace Mountain
  Misschien beter bekend als Space Mountain. Deze achtbaan heeft een nieuw Star Wars thema gekregen en aangezien ik een Star Wars obsessie heb MOET ik hier in!
 5. Tower of Terror
  Een klassieker. Deze doe ik altijd wel een keertje. Echt een aanrader als je van spannende attracties houdt! Het jaren 20/30 thema maakt het ook helemaal af.
 6. Star Tours: L’Aventure Continue
  De nieuwe Star Tours heb ik in Tokyo Disneyland al meegemaakt, maar in Parijs wil ik er natuurlijk ook in. Het leuke is dat er verschillende versies zijn en je dus elke keer een andere combinatie van scenes kan krijgen. Zo blijft de attractie steeds anders!
 7. Buzz Lightyear Laser Blast
  Gezien mijn nieuwe Toy Story obsessie moeten we hier ook in. Deze sloegen we sowieso nooit over. Het blijft leuk om te spelen en dit jaar wil ik mijn high score gaan verbeteren! Ik geloof dat ik nooit hoger dan 150.000 ben gekomen…
 8. It’s A Small World
  De favoriet van Loes. Een reisje naar Disney is niet compleet zonder een rondje door It’s A Small World. Ik heb het liedje alweer in mijn hoofd.
 9. Phantom Manor
  Dit lijkt een heel eng spookhuis aan de buitenkant, maar het is juist heel mooi aan de binnenkant. Een echte Disneyland-klassieker.
 10. Ratatouille
  Misschien wel mijn favoriete attractie op het moment. Ik hou van Ratatouille. Een tip om de lange wachtrij te omzeilen: ga in de single riders rij. Het is toch in 3D, dus dan maakt het niet zo veel uit als je niet met degene waarmee je bent in het karretje zit. Je let toch alleen op wat er voor je zit. We hebben zelfs nog regelmatig gehad dat we samen in een karretje terecht komen. Het is echt de moeite waard. De single riders rij is vaak maar 5 minuten terwijl de normale al een uur kan zijn.

Restaurants

Ga ik stiekem naar Disneyland voor het eten? JA. Laat het geen geheim zijn. Ik hou van het eten in Disneyland. Ik kijk er maanden al naar uit en kies thuis al tot in de details uit wat ik precies ga eten.

 1. Rainforest Cafe
  Hier zijn we vorig jaar ook gaan eten. Het is een heel erg leuk restaurant met jungle thema in Disney Village. Het is relatief iets duurder, maar het is dan ook een restaurant waar een ober naar je tafel komt in plaats van dat je het bij zo’n loketje moet gaan halen. Ik zou voor de fajitas gaan!
 2. Au Chalet de Marionette
  Hier gaan we voor een reden naartoe: Bagel burgers.
 3. Casey’s Corner
  Ik hou zo veel van de hotdogs van Casey’s. Ik ga altijd voor die met cheddar en uitjes. Zo lekker!!! Ik zou hem elke dag kunnen eten. (dit heb ik ook gedaan)
 4. Earl of Sandwich
  Dit zijn misschien de lekkerste broodjes OOIT. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe lekker de broodjes van Earl of Sandwich zijn. Ze hebben ook zo veel keus en ik heb er al flink wat van op en ze zijn stuk voor stuk lekker. Dit jaar ga ik denk ik voor de Le Frenchy met brie en mosterd.
 5. Pizzeria Bella Notte
  Vanwege de 25e verjaardag verkopen ze hier nu pizza’s in de vorm van een ster en dat heb ik natuurlijk nodig in mijn leven. Het knoflookbrood is ook erg lekker. En allemaal een leuk Lady en de Vagebond thema! Bij een soortgelijk restaurant in Adventureland verkopen ze hetzelfde.
 6. Cafe Fantasia
  We zeggen dit al twee jaar, maar hopelijk gaan we dit jaar eindelijk een Glowtini drinken in het cafe in het Disneyland Hotel. Ze zijn prijzig, maar je mag dan wel het lichtgevende ijsblokje houden. Win win?
 7. Cookie Kitchen
  Er zijn allemaal nieuwe leuke gebakjes vanwege de 25e verjaardag en die moeten we gaan proberen! Beignets in de vorm van een ster? Blauwe donuts? Koekjes? Ik wil alles!
 8. Popcorn
  Niet echt bij een restaurant, maar door Tokyo Disneyland ben ik in de ban van popcorn buckets. Ik heb er al twee op het oog en wil ze deze keer ook echt kopen. Het voordeel van niet met het vliegtuig gaan maar met de auto, je kan zo veel meer meenemen.
 9. Cafe de la Brousse
  Hier verkopen ze al een tijdje broodjes met falafel, pita met hummus en baklava. Vorig jaar is het er niet van gekomen, maar misschien dat het me lukt om er dit jaar iets te eten.
 10. Crepes
  Crepes zijn ook een favoriet in Disneyland. Ik hoop dat ze dit keer vers maken, want dan zijn ze nog lekkerder!

Winkelen

Elke keer kan ik weer nieuwe dingen vinden om te kopen. Disneyland verandert zijn assortiment regelmatig en voegt vaak nieuwe dingen toe. Ik heb alweer een aantal dingen op het oog!

 1. Trui
  Ik vind de truien die ze verkopen altijd heel erg leuk, maar ze zijn vaak best prijzig. Ik heb er nu eentje op het oog en ga toch even kijken hoe hij staat.
 2. Posters
  Sinds een paar jaar verkopen ze de posters van de attracties die door het hele park te zien zijn. De eerste set heb ik, maar nu hebben ze een nieuwe set uitgebracht die ik ook graag wil hebben.
 3. Boek
  Voor de 25e verjaardag is er een speciaal boek uitgebracht. Hier staan mooie foto’s en informatie in en is een prachtig boek om te bewaren. Die van de 20e verjaardag heb ik ook nog steeds!
 4. Pins
  Ik ben niet echt een pin verzamelaar, maar vind het wel altijd leuk om te kijken wat er tussen hangt!
 5. Tsums
  Tsums spaar ik daarentegen weer wel. Dit zijn kleine opstapelbare knuffeltjes van Japanse oorsprong. Ik wil er nu voornamelijk veel met verschillende kleurtjes omdat ze zo vrolijk zijn. 
 6. Popcorn bucket
  Zoals ik al zei, ik wil een popcorn bucket. Ze zien er zo leuk uit!
 7. Oren
  Het is altijd traditie dat ik elk tripje nieuwe oren koop, ondanks dat ik er meer dan genoeg heb.
 8. Cadeautjes
  Ik ben zo’n persoon die altijd veel te veel cadeautjes mee naar huis neemt voor mijn familie. Ik ben al weer druk aan het bedenken wat ik voor iedereen mee ga brengen!
 9. Mok en keukenspullen
  Nu ik ooit een keer op mezelf moet gaan wonen wil ik graag wat leuke spulletjes voor de uitzet. Mokken, servies, bakspullen. Noem het maar op!
 10. Kleurplaten
  Kleurplaten? Ja, echt. Ze hebben een hele leuke van de kaart van het park en heb ontzettend spijt dat ik die niet heb meegenomen vorig jaar. Of ik hem durf in te kleuren is dan weer een ander verhaal…

Zo! Dat waren al drie flinke lijstjes. Hier blijft het natuurlijk niet bij. Er zijn ook nog een hoop personages die ik wil zien; shows die ik wil bijwonen en nog een hoop andere attracties die er niet meer bij paste! We hebben een speciale pas waar we de professionele foto’s op kunnen laten zetten, waaronder die van attracties, dus dat belooft mooie foto’s! Ondertussen ben ik ook al druk aan het outfit plannen en hou ik het weer goed bij.

Bij terugkomst kunnen jullie natuurlijk plogs gaan verwachten van elke dag. Tot snel!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Loes

  Ik ben het met alles eens natuurlijk! Jammer dat POTC dit maal moet missen van het lijstje..

  17 mei 2017 at 09:56
  • Reply donnadiana

   Ja 🙁

   17 mei 2017 at 11:23

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge