Follow:
Entertainment, Film

Dunkirk – Film Review

Het is geen geheim dat ik een obsessie heb met tweede wereldoorlog films. Laat Christopher Nolan nou ook een van mijn favoriete regisseurs zijn en je kan wel begrijpen dat mijn verwachtingen voor Dunkirk ontzettend hoog waren. Gisteren heb ik hem gezien in IMAX. Terwijl ik dit nu schrijf ben ik er nog steeds een beetje stil van. WOW.

Over de film

Dunkirk is eigenlijk een hele simpele film. Het laat het verhaal van de evacuatie van Britse troepen in Duinkerke tijdens 1940 zien. Niet meer en niet minder. In tegenstelling tot Saving Private Ryan is er geen groot verhaal bedacht rondom een bepaalde gebeurtenis. De film laat oorlog op een hele brute wijze zien, maar opmerkelijk genoeg zonder bloed. Van begin tot eind is de film verschrikkelijk spannend. Kijk de film dan ook vooral in IMAX. Het geluid is erg belangrijk voor de immersie en je trilde echt van je stoel af. De film heeft dan ook weinig dialoog en het draait echt puur en alleen om de oorlog te laten zien. Als kijker zit je er midden in en voelt het bijna alsof je deel bent van het gevecht.

De film is geregisseerd door Christopher Nolan, misschien beter bekend van The Dark Knight Trilogy, Interstellar en Inception. Ondanks dat al zijn films tot nu toe erg goed waren, is dit misschien wel zijn meesterwerk. Buiten dat heeft het een diverse cast van bekende acteurs. Tom Hardy. Kenneth Branagh. Cillian Murphy. Mark Rylance. Maar ook niemand minder dan Harry Styles, die gewoon helemaal prima is in zijn rol. Wat ik vooral erg sterk vond was dat de soldaten voor het grootste gedeelte naamloos blijven. Het draait niet zo zeer om te personages, maar juist het groter geheel.

Wat vond ik?

Zoals misschien al wel duidelijk ben ik laaiend enthousiast over Dunkirk. Tweede wereldoorlog films zijn echt mijn ding, maar deze bewijst dat zelfs Saving Private Ryan overtroffen kan worden. Helemaal als je niet houdt van bloederige films, maar toch geïnteresseerd bent in een oorlogsfilm is deze perfect. Er is amper bloed aanwezig en toch weet de film zo’n impact te maken. Ik kan alleen maar applaudisseren. Elke keer dat er in de film iets fout gaat zakt de moed je steeds verder in de schoenen. Het is werkelijk onvoorstelbaar dat dit zo echt is gebeurd en juist daarom vind ik ook dat iedereen deze film een kans moet geven. Van mij krijgt Dunkirk in ieder geval een dikke 10.

Dunkirk draait nu in de bioscoop! Wie van jullie heeft hem al gezien?

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

13 Comments

 • Reply Loes

  Ik ben echt super benieuwd naar deze film! Ga hem zeker snel kijken, zeker na je positieve review.
  Loes onlangs geplaatst…Review – Mac Extra Dimension Skinfinish in Beaming BlushMy Profile

  27 juli 2017 at 08:06
  • Reply donnadiana

   Ben zo benieuwd! Het was echt een hele ervaring!

   27 juli 2017 at 09:32
 • Reply Sylvia

  Ik ben ook liefhebber van 2e wo films vooral de golden oldies zoals kanonnen van navarone, a bridge to far, escape from sobibor etc. Deze komt dus ook zeker weer op mijn “to see” lijstje
  Sylvia onlangs geplaatst…Wishlist – SieradenMy Profile

  27 juli 2017 at 08:23
  • Reply donnadiana

   Oh, dan weet ik zeker dat je deze ook leuk gaat vinden! Ben heel benieuwd!

   27 juli 2017 at 09:33
 • Reply TypischKim

  Fijn dat je de film leuk vond. Het is niet mijn genre, dus ik zal hem ook niet bekijken in de bioscoop.

  27 juli 2017 at 11:31
  • Reply donnadiana

   Ah jammer! Misschien een keer een kans geven als ie op Netflix staat!

   27 juli 2017 at 17:26
 • Reply Babs

  Ik heb hem nog niet gezien, maar ik vind het nu best jammer dat ik niet ben gaan figureren voor deze film… de opnames waren best ver weg. Tom Hardy vind ik geweldig. Ik ga hem zeker nog kijken!

  28 juli 2017 at 11:32
  • Reply donnadiana

   Ohh!! Had je kunnen figureren? Super gaaf! Tom Hardy is zo leuk. Ben heel benieuwd wat je er van gaat vinden!

   28 juli 2017 at 11:39
 • Reply Sheila

  Ik houd niet van oorlogsfilms, maar ik vind dit meer een epos. En de film was dan ook erg indrukwekkend!! Ik zag hem ook in het Imax theater en dan is die behoorlijk intens.

  28 juli 2017 at 11:42
  • Reply donnadiana

   Intens he? Het geluid was zo hard, maar dat voegde zo veel toe! Echt zo’n film die je in de bioscoop hebt moeten zien.

   28 juli 2017 at 12:22
 • Reply Jorinde

  Oeh, ik ben ook echt zo benieuwd naar deze film! Ik heb al wat trailers gekeken en hij lijkt me erg indrukwekkend.

  28 juli 2017 at 14:19
  • Reply donnadiana

   Zeker gaan kijken! Het was zo geweldig in IMAX. Je werd er helemaal bij betrokken. De tijd vloog ook echt voorbij.

   28 juli 2017 at 19:16
 • Reply Donna Diana - They Shoot Pictures, Don't They? #30 - Donna Diana

  […] samen met Nienke naar Dunkirk, een film waar ik al lang naar uit keek. Jullie kunnen mijn review hier […]

  31 juli 2017 at 06:01
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge