Follow:
Entertainment, Film

Februari in Film

Weer een maand voorbij, weer een maand vol met films. Ik heb er erg veel gekeken, waar er ook veel best wel van tegenvielen. Hieronder een lijstje met de films die ik wél de moeite waard vond.

1. The Lego Batman Movie (2017)

Deze kwam ook al een keer voorbij in een recensie, maar ik kon het niet laten om hem nog een keer te vermelden. Ik moet nog steeds lachen als ik aan deze film denk. Als ik mijn humor zou moeten omschrijven dan zou ik deze film als voorbeeld geven. Het is zo heerlijk droog en de grappen zijn ook echt gericht aan volwassenen. Ik zou hem echter niet kijken als je niet echt iets van Batman weet. Veel van de grappen zijn referenties naar oudere Batman films en dan zou het jammer zijn als je ze niet snapt.

2. Passengers (2016)

Een controversiële keuze. Deze film kwam in opspraak omdat de personage gespeeld door Chris Pratt een stalker zou zijn. Uiteraard ben ik 100% tegen op zulke praktijken, maar toch wilde ik de film graag zien. Ik moet toegeven dat ik de film helemaal niet zo problematisch vind als wordt gedaan in de media. Hij kreeg ook niet de beste recensies, maar ik heb er toch van genoten. Met een cast van Jennifer Lawrence en Chris Pratt kun je haast ook niet fout gaan!

3. A Monster Calls (2016) 

Pfffffff. Wat heeft deze film me verrast zeg. Ik wist er eigenlijk niet zo veel van en dacht dat het een simpele kinderfilm was, maar ik was fout. Het onderwerp is zelfs vrij heftig voor een kinderfilm en ik heb dan ook een traantje weggepinkt. Het verhaal gaat over een kind met een heel erg zieke moeder; meer hoef je eigenlijk al niet te weten om zeker te zijn dat het zielig is. Wat een onverwachte prachtige film.

4. Fight Club (1999)

Toen ik een edgy tiener van 15 was vond ik deze film echt helemaal het einde. Ik heb een lange tijd ook gedacht dat deze film heel obscuur was en dat ik ontzettend cool was omdat dit mijn favoriete film was. Toen kwam ik erachter dat heel de wereld deze film heeft gezien en echt iedereen hem cool vindt. Ondertussen zijn we jaren later en heb ik hem nog een keer gekeken. Ik moet toegeven dat ik hem minder leuk vind als dat ik toen vond, maar het is nog steeds een hele goede film met een mega plottwist.

5. Troy (2004)

Ook deze film vond ik vroeger helemaal geweldig. Nog steeds, overigens. Brad Pitt is hier (op zijn Britse accent na) echt op zijn hoogte punt. Mijn favoriete film-weetje is dat hij tijdens het filmen zijn achillespees had gescheurd. Zo ironisch. Ik weet ook nog goed dat we deze film op de middelbare school bij geschiedenis hebben gekeken en schijnbaar is hij dus historisch gezien best correct. Aanrader als je hem nog niet gezien hebt!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge