Follow:
Entertainment, Film

Film Review – The Founder

Zoals Kanye West ooit zei: “McDonalds is my favorite brand”. Ik hou van films, ik hou van McDonalds. Wat kan er beter zijn dan een film over McDonalds? The Founder gaat over het begin van McDonalds en hoe het groeide tot het bedrijf dat we nu kende met in de hoofdrol Michael Keaton. Krijg je al honger?

Titel: The Founder
Regisseur: John Lee Hancock
Uitgekomen in: 2016
Hoofdrollen: Michael Keaton – Nick Offerman – John Carroll Lynch
Score: 

The Founder vertelt het verhaal van zakenman Ray Kroc die op een dag het restaurant McDonalds tegenkomt en iets ziet dat andere mensen niet zagen: een goudmijn. Op dat moment was McDonalds een uniek restaurant. Fast food was nog niet een begrip zoals het nu is en Kroc zag de potentie. De film laat zien hoe Kroc samen met de eigenaren van het eerste McDonalds restaurant een imperium opbouwen.

De film is als biografische film redelijk standaard. Het verhaal wordt straightfoward verteld. Een perfecte film voor een zaterdagavond op de bank met vrienden zodat je niet perse de hele tijd hoeft op te letten. Echt een cultureel hoogstandje is het niet, maar de film is zeker goed gemaakt en geacteerd.

Michael Keaton is weer helemaal terug. Na Birdman was het de vraag of hij zijn comeback kon volhouden en dat kan hij! Hij is ijzersterk en kan de film goed in zijn eentje dragen.

Ik wil natuurlijk niet veel weggeven van het einde, maar het is niet voor iedereen een happy end. Ik wist ook niet dat McDonalds zo is begonnen en was best verbaasd. Het verhaal is dus zeker ook informatief en bovendien heel erg interessant.

The Founder is een perfecte film die je op Netflix kan kijken als je niet weet wat je moet kijken.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge