Follow:
Entertainment, Film

Januari in Film

Het is geen geheim dat ik veel films kijk. Elke maand zal ik een selectie maken van films die ik de moeite waard vond. Dit kunnen zowel oude als nieuwe films zijn en van comedy tot thriller gaan. Laten we niet langer wachten en meteen beginnen met Januari in Film!

1. She’s the Man (2006)
Ik betwijfel of er iemand is die deze film niet gezien heeft. Wat blijft ie toch iconisch. De film waar we allemaal verliefd werden op Channing Tatum. De film die ons onbewust heel veel leerde over rolpatronen. Na al die jaren is de film ook nog steeds grappig.

2. The Help (2011)
Nog een film die denk ik bijna iedereen wel gezien heeft. Deze film heb ik opnieuw gekeken in het vliegtuig naar Japan. Ik ben vooral fan van het acteerwerk (hallo, Jessica Chastain anyone!) en de uitstraling van de jaren 60. De film laat ook op heftige wijze zien hoe aanwezig de segregatie tussen blank en zwart nog steeds was. Het is moeilijk om je voor te stellen dat deze gedachtegang ongeveer 50 jaar geleden nog zo normaal was…

3. The Prestige (2006)
Een van Christopher Nolan’s ‘onbekendere’ films, maar stiekem een van zijn betere. De film vertelt het verhaal van twee illusionisten die na een gruwelijk ongeluk tegen elkaar keren. De film is zo goed dat ik even begon te twijfelen of een bepaalde verhaallijn die ik niet zal spoilen echt was (dat was het dus niet). Met een ijzersterke cast van Hugh Jackman, Christian Bale en Scarlett Johansson is deze film een absolute aanrader!

4. La La Land (2016)
Deze film gaat aan het einde van de maand zo ontzettend veel Oscars winnen. Een ouderwetse feel good musical met de look van de jaren 50 die zich in het heden afspeelt. Ik heb het liedje City of Stars al weken in mijn hoofd.

5. Manchester by the Sea (2016)
Ik had niet verwacht dat deze film zo grappig zou zijn. Het verhaal is verder vooral heel emotioneel en het acteerwerk is super. Casey Affleck is momenteel een beetje in opspraak vanwege zijn gedrag, maar als je de artiest van zijn werk kan scheiden is het een super film.

6. Jackie (2016)
Als Emma Stone de Oscar niet wint, dan wil ik dat ie naar Natalie Portman gaat. Ze is echt onherkenbaar als Jackie Kennedy. De film is zelf vrij kort, maar erg aangrijpend.

7. The Edge of Seventeen (2016)
Dit was mijn grootste verassing van de maand. Hailee Steinfeld speelt een tiener waar ik mezelf heel erg in kon herkennen. De film is confronterend, heel erg grappig en zielig tegelijkertijd. Het verhaal is in principe best cliche, maar toch heb ik me sinds lange tijd niet zo kunnen vinden in een film.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Loes

  Ik heb nog steeds the Help niet gezien.. Erg eigenlijk!

  18 februari 2017 at 14:46
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge