Follow:
Entertainment, Film

Kingsman: The Golden Circle – Film Review

Laat ik meteen eerlijk zijn. Ik ben nooit fan geweest van de Kingsman film. Ik hou nou eenmaal niet zo van films met een Britse setting. Kingsman: The Golden Circle brengt daar echter verandering in. De locatie verhuist naar onder andere Amerika en dat sprak me wel aan. Benieuwd wat ik van het vervolg vond?

Kingsman: The Golden Circle gaat over Eggsy die nadat alle andere Kingsman leden worden vermoord naar Amerika afreist om daar kennis te maken met de Statesman. De Statesman zijn vergelijkbaar met de Kingsman, behalve dat ze als dekmantel een drankhandel hebben in plaats van een kleermakerij. Ze moeten samenwerken om een gemeenschappelijke vijand te verslaan en onderweg krijgen ze natuurlijk weer een hoop tegenslagen. Dit klinkt je ongetwijfeld bekend in de oren. Het verhaal is namelijk vrij cliché.

Daarentegen heeft een erg sterkte cast. Veel van de oude acteurs zijn terug, maar ook Channing Tatum, Julianne Moore, Halle Berry en Jeff Bridges doen nu mee. Ook Pedro Pascal is nieuw en hij steelt echt de show. Je kent hem misschien nog wel van Game of Thrones waar hij een compleet andere personage speelde. Hoewel ik normaal fan ben van Julianne Moore, vond ik ze deze keer wat zwakjes als de schurk.

Waar het verhaal wat te wensen over laat, is de actie spectaculair. Ik was meerdere keren onder de indruk over hoe goed de actiescenes opgenomen zijn. Vaak lijkt het alsof het in één take opgenomen is, iets waar ik persoonlijk altijd heel erg van hou. De actie is overweldigend, maar je hebt geen moment het idee dat je het overzicht verliest, een probleem dat bij heel veel actiefilms voorkomt.

De film ziet er verder ook prachtig uit. Elke shot ziet er uit als een plaatje. De aankleding van de set was in alle opzichten erg mooi gedaan. Vooral de gedeeltes bij de personage van Julianne Moore sprongen er voor mij uit. Het laat ook wel heel duidelijk zien dat ze met deze film een wat Amerikaanse kant opgegaan zijn. Alle nieuwe elementen zijn typisch Amerikaans: een jaren 50 diner, een whiskey distilleerderij en cowboys met lasso’s. Waar de eerste film heel erg Brits was, is deze overduidelijk meer Amerikaans.

Kingsman is niets voor mij. Dat betekent niet dat de film er niet super strak uit zag en qua actie heel goed in elkaar zat. Het verhaal was wat standaard, maar de rest maakt heel erg veel goed. Met 2 uur en 20 minuten vond ik de film ietsje aan de lange kant, maar als je een fan bent van de serie is meer altijd beter, toch?

Kingsman: The Golden Circle is vanaf vandaag in de bioscoop!

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply Sylvia

  Ik denk dat mijn vriend deze film wel weer gaat waarderen. Deel 1 vond ik echt mwah haha.. Ik zal dus ook deel twee moeten zien…En of ik daar zo blij mee moet zijn haha! Gelukkig speelt Channing erin mee, scheelt een hoop😂
  Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  21 september 2017 at 08:05
  • Reply donnadiana

   Channing maakt alles beter hahaha

   22 september 2017 at 16:29
 • Reply Madelon

  Oh ik ben heel benieuwd naar deze film! Ik vond het eerste deel heel tof, maar vraag me echt of ze nog een keer zoiets neer kunnen zetten.
  Madelon onlangs geplaatst…Gelezen | The Essex Serpent – Sarah PerryMy Profile

  21 september 2017 at 09:16
  • Reply donnadiana

   Ik was al niet zo’n fan van de eerste dus ben heel benieuwd wat jij vindt!

   22 september 2017 at 16:29
 • Reply Loes

  Ik heb de eerste nooit gezien, maar ben benieuwd of ik zo’n soort film leuk ga vinden! De cast ziet er wel goed uit.
  Loes onlangs geplaatst…Review – Estée Lauder DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant CrèmeMy Profile

  21 september 2017 at 09:29
  • Reply donnadiana

   Ik denk niet dat het echt jouw ding is, maar dat kun je natuurlijk het beste zelf beoordelen!

   22 september 2017 at 16:30
 • Reply Babs

  Volgens mij heb ik deel 1 gezien, maar ik kan mij er niets meer van herinneren. Dat ligt meer aan mij… Toch best benieuwd naar het vervolg 🙂
  Babs onlangs geplaatst…Beauty Kitchen Bath Oils- ReviewMy Profile

  21 september 2017 at 12:18
  • Reply donnadiana

   Hahaha, oeps. Tijd voor een rewatch!

   22 september 2017 at 16:30
 • Reply Annika

  Wij vonden hier de eerste film geweldig en gaan dus zeker deel twee ook een keer kijken. Ik vind het dan wel weer een beetje jammer dat deze film meer Amerikaans dan Brits is, dat vond ik juist leuk aan de eerste. We gaan het wel zien. Er zit vast weer genoeg humor in. Leuke review!

  21 september 2017 at 16:40
  • Reply donnadiana

   Ah, ben heel erg benieuwd wat je gaat vinden. Het is echt heel Amerikaans deze keer, maar gelukkig genoeg humor!

   22 september 2017 at 16:30
 • Reply Donna Diana - September in Film - Donna Diana

  […] volledige recensie van deze film kunnen jullie hier lezen. De film is een vervolg op de eerste Kingsman film. We maken kennis met de Amerikaanse […]

  3 oktober 2017 at 06:01
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge