Follow:
Entertainment, Muziek

Mijn ervaring met TIDAL

Ik ben altijd een iTunes gebruiker geweest. Ik vond het fijn om mijn muziek gescheiden te houden van mijn telefoon op mijn iPod en bovendien had ik geen problemen met het downloaden van muziek. Mijn iPod had echter niet zo heel veel geheugen; 8 GB om precies te zijn. Het was best wel een gedoe om steeds muziek er af te gooien en weer nieuwe liedjes er op te zetten dat ik opzoek ging naar alternatieven. Een streaming service was de logische volgende stap. Maar waarom heb ik voor TIDAL gekozen en niet Spotify?

TIDAL is de streaming service van Jay-Z. Het concept is hetzelfde als dat van Spotify. Je betaalt een bepaald bedrag en je kan onbeperkt naar muziek luisteren. Het verschil tussen Spotify en TIDAL zit hem in het aanbod en de kwaliteit van muziek. Je kan bij TIDAL namelijk lossless muziek streamen. Dit is van nog betere kwaliteit, maar hier betaal je wel iets meer voor. Ik heb persoonlijk dit abonnement niet, omdat je het verschil schijnbaar bijna niet hoort tenzij je een hele goede geluidsinstallatie hebt.

Ik heb TIDAL dus voornamelijk genomen voor het aanbod. Destijds was namelijk The Life of Pablo van Kanye alleen op TIDAL te luisteren. Veel hip hop artiesten hadden hun muziek exclusief op TIDAL staan en sinds dit het genre is waar ik veel naar luister leek het me een logische keuze. Ook de muziek van Prince, Rihanna, Beyonce en Radiohead was alleen op TIDAL te krijgen. Zelfs de muziek van Taylor Swift stond er op, al is het album 1989 ondertussen op miraculeuze wijze verdwenen.

Ook biedt TIDAL livestreams, concerten en series aan. Kanye streamden zijn modeshow; Nick Jonas heeft een eigen serie; en ook speciale beelden van het Sundance film festival zijn te zien. Dit geeft de service toch net wat extra’s dat Spotify niet heeft.

Op de voorpagina What’s New zijn alle nieuwe releases te vinden. Hier heb je makkelijk en snel een overzicht van nieuwe albums, nummers, afspeellijsten en artiesten. Ik moet toegeven dat ik merk dat er een flinke bias is tegenover hip hop muziek. Dit is echter makkelijk te omzeilen door naar specifieke pagina’s te gaan voor specifieke genres. Bij TIDAL Rising kun je terecht voor het vinden van nieuwe artiesten. Hier kijk ik de laatste tijd steeds vaker en ontdek ik steeds meer leuke (onbekende) artiesten.

Mijn favoriete playlists zijn die van het genre filmmuziek. TIDAL weet altijd erg leuke afspeellijsten samen te stellen met hele gevarieerde thema’s.

De app is ook heel erg fijn in gebruik. Het enige dat ik een nadeel vind is dat het logo zo zwart is en dit lelijk staat tussen mijn andere apps, maar dat is natuurlijk maar een klein dingetje. Je liedjes en playlists zijn makkelijk te downloaden zodat je ze ook offline kan beluisteren, net zoals bij Spotify.

Ik ben erg tevreden over TIDAL.

TIDAL kost $9.99 in de maand. Je hebt een creditcard of PayPal nodig om te betalen.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge