Follow:
Entertainment, Film

Mijn Oscar voorspellingen en wensen!

De Oscars zijn weer bijna. Het hele jaar kijk ik uit naar het moment dat de gouden beeldjes weer uitgereikt worden en ik bereid me dan ook altijd goed voor door alle films te kijken. Het liefst hou ik ook het hele jaar de Oscar prediction lijsten bij. Vandaag in ga ik door een aantal categorieën om te kijken of ik de winnaars kan voorspellen. Ook geef ik tegelijkertijd degene waarvan ik wil dat ze winnen.

Beste Film

 • Arrival
 • Fences
 • Hacksaw Ridge
 • Hell or High Water
 • Hidden Figures
 • La La Land
 • Lion
 • Manchester by the Sea
 • Moonlight

Wie er gaat winnen: La La Land
Wie ik wil dat er wint:
La La Land

Ik moet toegeven dat ik 2016 qua film niet een heel erg sterk jaar vind. Als ik dan een keuze moest maken twijfel ik tussen Manchester by the Sea en La La Land. Toch zou ik ook voor La La Land gaan, puur omdat er weinig musicals gemaakt worden en deze toch erg goed is.

Beste Regisseur

 • Denis Villeneuve – Arrival
 • Mel Gibson – Hacksaw Ridge
 • Damien Chazelle – La La Land
 • Kenneth Lonergan – Manchester by the Sea
 • Barry Jenkins – Moonlight

Wie er gaat winnen: Damien Chazelle
Wie ik wil dat er wint:
 Damien Chazelle

Als Chazelle voor La La Land geen Oscar zou verdienen, dan is het wel voor Whiplash die een aantal jaar terug uitkwam. Persoonlijk vond ik Whiplash een betere film, maar ook voor La La Land mag hij 100% winnen. Helemaal als je bedenkt hoe jong hij nog is!

Beste Acteur

 • Casey Affleck – Manchester by the Sea
 • Andrew Garfield – Hacksaw Ridge
 • Ryan Gosling – La La Land
 • Viggo Mortensen – Captain Fantastic
 • Denzel Washington – Fences

Wie er gaat winnen: Casey Affleck
Wie ik wil dat er wint:
 Casey Affleck

Casey Affleck is op het moment niet het meest geliefde persoon in Hollywood. Schijnbaar zou hij niet helemaal netjes met vrouwen zijn omgegaan. Ondanks dat ik 100% tegen zijn gedrag ben, wil ik toch dat hij wint. Hij is een ijzersterke acteur en hoe problematisch het misschien is wil ik dat hij daarvoor beloond wordt. Deze categorie kan nog spannend worden doordat er misschien wat stemmers zijn afgehaakt door zijn acties.

Beste Actrice

 • Isabelle Huppert – Elle
 • Ruth Negga – Loving
 • Natalie Portman – Jackie
 • Emma Stone – La La Land
 • Meryl Streep – Florence Foster Jenkins

Wie er gaat winnen: Emma Stone
Wie ik wil dat er wint:
 Natalie Portman

Ook deze categorie kan spannend worden. Isabelle Huppert zou zo de Oscar onder de neus van Emma Stone kunnen weghalen. De Academy is echter over het algemeen best conservatief en ik kan me voorstellen dat ze het onderwerp van Elle niet heel erg leuk vonden. Ondanks dat ik het Emma van harte gun, zou ik het ook leuk vinden als Natalie Portman wint. Wat was ze onherkenbaar in de rol van Jackie Kennedy.

Beste Mannelijke Bijrol

 • Mahershala Ali – Moonlight
 • Jeff Bridges – Hell or High Water
 • Lucas Hedges – Manchester by the Sea
 • Dev Patel – Lion
 • Michael Shannon – Nocturnal Animals

Wie er gaat winnen: Mahershala Ali
Wie ik wil dat er wint:
 Dev Patel

Eigenlijk zou ik willen dat Aaron Taylor-Johnson wint, maar die is niet genomineerd dus dat houdt op. Mahershala Ali was erg goed in Moonlight, maar ook Dev Patel vond ik heel erg sterk in Lion.

Beste Vrouwelijke Bijrol

 • Viola Davis – Fences
 • Naomie Harris – Moonlight
 • Nicole Kidman – Lion
 • Octavia Spencer – Hidden Figures
 • Michelle Williams – Manchester by the Sea

Wie er gaat winnen: Viola Davis
Wie ik wil dat er wint:
 Viola Davis

VIOLA!!!!!! Ze verdient elke award en meer.

Beste Animatie Film

 • Kubo and the Two Strings
 • Moana
 • My Life as a Zucchini
 • The Red Turtle
 • Zootopia

Wie er gaat winnen: Zootopia
Wie ik wil dat er wint:
 Zootopia

Ik zou erg verbaasd zijn als Zootopia niet wint. De film is het perfecte commentaar op de Trump-wereld waar we momenteel in leven.

Beste Originele Nummer

 • “Audition (The Fools Who Dream)” – La La Land
 • “Can’t Stop the Feeling!” – Trolls
 • “City of Stars” – La La Land
 • “The Empty Chair” – Jim: The James Foley Story
 • “How Far I’ll Go” – Moana

Wie er gaat winnen: City of Stars
Wie ik wil dat er wint:
 Alles behalve Can’t Stop the Feeling! Wat een kut nummer is het ondertussen.

Ik kan eigenlijk met enige zekerheid zeggen dat La La Land bijna alles gaat winnen waar ze voor genomineerd zijn. Deze categorie hoort daar ook bij. City of Stars is ook echt een heel leuk nummer wat perfect bij de film past.

De Oscars zijn te zien op maandag 27 februari om 02:30 in de nacht op Net5

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge