Follow:
Beauty, Fashion & Beauty

NYX Soft Matte Lip Cream in Cannes & Milan

Al een hele tijd geleden kocht ik online deze twee lip creams van NYX. Het zijn hele betaalbare liquid lipsticks en er is een goede variatie aan kleuren. Ik heb Cannes en Milan in mijn bezit en besloot ze vandaag eens voor jullie te swatchen!

De tubes zijn erg simpel. De kleur van de lip cream is duidelijk zichtbaar, al staat de naam wat klein op een stickertje aan de onderkant (die er bij eentje al van af is…). Het product voelt niet super luxe aan, maar daar betaal je ook niet voor. De flacons zijn redelijk klein, maar na nader onderzoek blijkt dat ze meer product bevatten (8 ml) dan een liquid lipcolor van MAC (5ml). Veel product voor je geld dus!

De applicator is wat kort, maar wel precies om mee te werken. Je gebruikt nooit te veel product, eerder te weinig, wat ik niet erg vind. Ik breng liever nog een tweede laag aan (wat prima gaat met de lip creams).

Mijn enige probleem is echter dat de applicators de neiging hebben om het product op je lippen rond te duwen in plaats van netjes te verspreiden, dit zal ook zichtbaar zijn in de lip swatches. Hierdoor zijn de lijntjes vaak wat lastig om net aan te brengen, helemaal omdat je dan vaak meer product verwijderd dan aanbrengt.

Hand swatches! Link is Milan en rechts is Cannes. Wat meteen duidelijk is, is dat Milan een stuk meer roze is dan de tube doet lijken. Het is niet de subtiele, bijna oud roze kleur zoals de tube, maar meer een best wel heftige fuchsia kleur. Dit vind ik altijd jammer, helemaal als je het online gaat bestellen en het dus op de gok moet doen. Cannes is wel precies zoals op de tube, een mooie subtiele bruine kleur die de laatste tijd zo in was. Deze kleur is dan ook een stuk draagbaarder.

Dit is Milan. Best wel roze dus. Een mooie kleur voor de lente en zomer. Hier kun je ook duidelijk zien wat ik bedoel met de lijntjes. Je houdt bijna altijd zo’n randje over, wat ik jammer vind. Helemaal als je het even snel wil bijwerken als je ergens anders bent is dit vervelend.

Hier is het een stuk minder erg, maar dat komt vooral omdat de kleur subtieler is. Cannes is mijn favoriet!

De lip creams drogen volledig mat op en zijn comfortabel. Mijn lippen voelen niet super droog en als je niet eet en voorzichtig drinkt blijft het een goed aantal uur zitten. Drinken met een waterflesje is er niet goed voor, maar dat kan eigenlijk over bijna geen een lip product gezegd worden.

Op de website van Douglas lijkt de tube van Cannes veel donkerder dan hij in werkelijkheid is. Ook Milan lijkt zacht-roze, in tegenstelling tot bijna fuchsia. Ik zou voor de zekerheid altijd even een swatch opzoeken of in de winkel gaan kijken om verassingen te voorkomen.

De NYX Soft Matte Lip Creams kosten 7.31 en zijn via Douglas te koop

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Loes

  Cannes is echt prachtig, daar ben ik ook heel tevreden over! Vind de lipcreams in de tubes er altijd heel anders uit zien dan als je ze swatcht inderdaad, dus dat zou ik altijd even doen.

  10 mei 2017 at 11:14
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge