Follow:
Entertainment, Muziek

Rainbow van Kesha – Music Review

Kesha is na een hele lange tijd weer terug. De omstandigheden voor haar vertrek waren niet bepaald leuk, maar wat ben ik blij dat ze nu eindelijk haar eigen sound heeft kunnen ontdekken. Na een aantal jaar stilte heeft ze haar nieuwe album Rainbow uitgebracht. Ik besloot een recensie te schrijven!

Moeilijke tijden

De laatste paar jaar waren voor Kesha zwaar. Ik wil tijdens de recensie niet te veel over Dr. Luke praten aangezien ik niet wil dat hij nog steeds relevant is voor haar carrière, maar als achtergrondinformatie voor het album is het toch wel handig om het te vermelden. Nadat ze naar buiten bracht dat seksueel misbruikt was door de producer Dr. Luke besloot hij haar aan te klagen. Dit is niet alleen het verschrikkelijkste wat een slachtoffer kan overkomen, maar qua muziek zat ze ook nog eens vast aan hem. Het platenlabel wilde haar niet laten gaan en daardoor hebben we al ruim drie jaar niks meer van haar gehoord.

Deze omstandigheden waren dan ook de aanleiding voor haar nieuwe album. Rainbow is een herinnering voor haarzelf dat ze alles kan doorstaan en dat ze sterker is dan ze had gedacht. Buiten dat zien we ook weer de Kesha die we kenden terug op het album en gaat ze terug naar haar country roots.

Praying

De eerste single van het album was Praying, een van de sterkste popnummers die ik de laatste tijd heb gehoord. Niet alleen muzikaal, maar ook qua songtekst is het liedje zo sterk. Er was geen perfecter nummer gewest om haar nieuwe muziekcarrière in te luiden. In het liedje vergeeft ze Dr. Luke en hoopt ze dat hij een beter leven zal gaan leiden.

Dit thema van kracht en ‘vergeven maar nooit vergeten’ komt op veel nummers terug. Bastards is een iets minder subtiel nummer dat je van niemand iets moet nemen. Learn and Let Go, een van mijn favorieten, gaat verder waar Praying eindigde.

Eagles of Death Metal

Verassend genoeg heeft het album twee features van de metal band (goh) Eagles of Death Metal. In tegenstelling tot twee duistere en harder nummers hebben ze samen twee eigenlijk heel erg vrolijke liedjes gemaakt. Er is overduidelijk sprake van een rock invloed, maar de nummers zijn nog steeds echt Kesha. Vooral Boogie Feet is een contradictie van stijlen die zo ontzettend goed werkt en Let Em Talk doet me denken aan een oud Avril Lavigne nummer. Wat een hits!

Daarnaast zingt ze ook samen met The Dap-King Horns, een funk orkest, op Woman. Als dit liedje niet het perfecte feministische strijdnummer is dan weet ik het ook niet meer. En als laatste zingt ze samen met Dolly Parton een duet van een van haar oudere nummers. Een mooie toevoeging, aangezien het nummer geschreven is door haar moeder. Ergens zou je het dus ook als een ode aan haar moeder kunnen zien.

Verschillende genres

Het album biedt veel verschillende genres, wat ook meteen de veelzijdigheid van Kesha’s stem laat zien. Ze staat toch wel bekend als de zangeres die hersenloze feesthits maakt. Dit album bewijst het tegendeel. Bastards, en Finding You zijn folknummers. Hymn heeft iets weg van een trapnummer en Hunt You Down, een van de hoogtepunten van het album, lijkt haast wel een Johnny Cash liedje met een Kesha twist. Naast de popliedjes staat het album vol met genoeg andere nummers zodat er voor ieder wat wils tussen zit.

Godzilla is het enige mindere nummer op het album. Het voelt alsof het niet helemaal thuishoort tussen de rest van de liedjes. Ergens lijkt het erg veel op een liedje van Miley Cyrus voor haar laatste album Miley Cyrus & Her Dead Petz. Het is een grappig nummer, maar het had niet perse op het album gehoeven.

Kortom, ik ben erg enthousiast over Rainbow. Het is een bijna perfect pop/funk/trap/rock/folk/country album. Ondanks dat er zo veel verschillende stijlen aanwezig zijn klopt het allemaal precies. Laat je niet tegenhouden door vooroordelen over Kesha. Haar Tik Tok dagen liggen ver achter haar en dit album laat bijna een nieuwe artiest zien. Ik zou het album dan ook een 8.5 geven.

Rainbow is nu uit! Hebben jullie er al naar geluisterd? 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Laura

  Klinkt als een goed album zeg! Ik heb er denk ik nog geen nummers van gehoord maar ik ben wel benieuwd geworden.

  15 augustus 2017 at 12:39
  • Reply donnadiana

   Ik vond hem echt zo verassend!

   15 augustus 2017 at 16:41
 • Reply Annika

  Ik heb hem net toegevoegd op mijn Spotify, ben hem nu aan het luisteren. Wat ik heb gehoord klinkt prima.

  15 augustus 2017 at 15:29
  • Reply donnadiana

   Ah, super leuk! Ben benieuwd wat je van de rest vindt.

   15 augustus 2017 at 16:42
 • Reply Loes

  Ik heb er nog niet naar geluisterd, maar wel al veel positieve reacties gehoord. Ik ben benieuwd!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #25 – 5 tot 12 augustusMy Profile

  15 augustus 2017 at 21:22
  • Reply donnadiana

   Ik ben ook benieuwd wat je vindt!

   16 augustus 2017 at 08:27

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge