Follow:
Entertainment, Film

Star Wars: The Last Jedi – Film Review

Na bijna twee jaar wachten is het eindelijk weer tijd voor het vervolg op The Force Awakens, een film die ik zo leuk vond dat ik hem drie keer in de bioscoop heb gezien. De verwachtingen voor The Last Jedi liggen hoog, maar kan de film het wel waar maken? (Spoiler-vrij!)

Star Wars: The Last Jedi gaat verder waar The Force Awakens is gebleven. We volgen Rey in haar zoektocht naar wie ze nou werkelijk is; Luke Skywalker, die eigenlijk helemaal niet gevonden wilde worden; de Resistance die hard tegen de First Order vecht; en Kylo Ren, die verscheurd is tussen het licht en het donker.

Nonchalant

Om meteen met de deur in huis te vallen: ik vond The Last Jedi tegenvallen. Er werd een duistere film beloofd, die veel weg zou hebben van The Empire Strikes Back. De film kwam niet eens in de buurt van van die belofte en was juist heel luchtig. Misschien wel té luchtig.

De film kan het beste omschreven worden als nonchalant. Grapje hier, grapje daar. Verhaallijnen die je kan weglaten en compleet ter opvulling waren. Rare zelf-referenties, maar ook personages die heel belangrijk leken en gewoon HUP vermoord worden. Er zijn dan ook redelijk veel momenten die niet logisch zijn, terwijl Star Wars meestal juist goed in elkaar zit. De scenes waren ook ontzettend van de hak op de tak en er was amper tijd om het verhaal of de personages te laten ontwikkelen.

Porgs

Wat ik dan ook miste was de wereld van Star Wars zelf. The Force Awakens gaf je echt een kijk in het leven. Je kreeg verschillende culturen te zien en je werd als kijker ondergedompeld in een galaxy far, far away. Dat miste ik heel erg in The Last Jedi. Zelfs dit was nonchalant. Oh ja, nu zijn we even op deze planeet. En nu even hier. En daarna weer daar. Het enige wat je te zien kreeg van elke planeet waren de diertjes die er leefde. De Porgs zijn schattig, maar daar hadden ze het beter bij kunnen laten. Je krijgt zo op elke locatie nog wel een ander raar diertje te zien wat ook de unieke waarde van de Porgs een beetje onderuit haalt. (Verder is het ook net iets te duidelijk dat Disney heel graag wil dat je knuffeltjes en andere merchandise gaat kopen van de Porgs. Ze zijn overduidelijk ontwikkeld vanwege marketing redenen, niet omdat ze nou zo perfect in de wereld passen)

Er waren momenten dat de film heel goed was. Het camerawerk is prachtig en alles ziet er uit als een plaatje. Helaas voelde ik bij The Last Jedi niet dezelfde diepgang zoals bij The Force Awakens. Ik voelde me geen deel van het verhaal, alles ging min of meer aan je voorbij. Het is nu wachten tot 2019 om te zien wat het volgende deel van de Star Wars saga met zich meebrengt…

Star Wars: The Last Jedi (2017) ☆☆☆

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge