Follow:
Lifestyle, Reizen

TAG – Reis Dilemma’s

Ik kwam deze tag tegen bij Loes en vond hem erg leuk. Sinds ik naar Japan geweest ben heb ik het reisvirus helemaal te pakken. Een perfecte tag dus!

Zonvakantie of wintersport

Om heel eerlijk te zijn… geen van beide. Ik ben sowieso nog nooit op wintersport geweest en het trekt me ook totaal niet. Dan zou ik toch voor een zonvakantie kiezen, ondanks dat ik totaal niet tegen de hitte kan. Ook hou ik er totaal niet van om de hele dag op het strand te liggen. Een zonvakantie is prima, maar dan wil ik wel elke dag iets gaan bekijken en de cultuur opsnuiven! Een strand dagje is leuk, maar voor mij hoeft dat niet elke dag!

Vakantie aan de kust of vakantie in het buitenland

In het buitenland! Dit is heel erg, maar stiekem ben ik eigenlijk nog maar een paar keer in mijn leven in Nederland bij het strand geweest. We gaan eigenlijk nooit… Toevallig ben ik vorig jaar weer sinds lange tijd geweest en ondanks dat het toen lekker weer was werd je om het strand compleet gezandstraald. Nee, bedankt. Laat mij maar lekker naar het buitenland gaan!

Europees eten of Aziatisch eten

Aziatisch 100%! Ik eet het liefst Aziatisch. Japans. Chinees. Thais. Indonesich. Indisch. De laatste tijd begin ik ook steeds meer te experimenteren met de Koreaanse en Vietnamese keuken. Ja, als ik elke dag alleen nog maar Aziatisch eten zou mogen eten zou ik dat totaal niet erg vinden!

Sushi

Weg met vriendinnen of weg met partner

Weg met vriendinnen want ik heb geen partner (ha ha … ha. ….. haa……)

Actieve vakantie of luier vakantie

Actief! Ik wil elke dag wel iets gaan doen en kan totaal niet de hele dag niksen. Het hoeft niet perse iets heel intensiefs te zijn, maar bijvoorbeeld naar een plaatje rijden om daar lekker rond te neuzen, of een museum bezoek. Ik raak nogal gauw verveeld, dus ik doe het liefst zo veel mogelijk! Ik haat het ook om thuis te komen en dat je dan de helft van de plek niet gezien hebt, wetend dat de kans niet zo groot is dat je nog snel een keer terug gaat…

Azië of Afrika

Azië. Nou ben ik nog niet in Afrika geweest, maar Azië trekt me op het moment ook nog steeds het meest. Ik zou graag nog meer van Japan willen zien en China en Korea staan ook hoog op het lijstje.

Azie

Barcelona of Rome

Rome. Maar dat komt vooral omdat ik hele leuke herinneringen heb aan Rome. We zijn hier geweest in de vierde van de middelbare school en dat was de leukste reis de we gemaakt hadden. Nou ben ik wel een beetje bang dat ik het me leuker herinner dan het eigenlijk is…

Hotel of camping

Dit is makkelijk: hotel. Ik ben echt een ontzettend luxe kind en hou totaal niet van avontuurlijk kamperen. De laatste keer dat ik het gedaan had kwam er ook een mega regenbui over waardoor heel onze tent ondergelopen was met water en ik geen kleding meer had om aan te trekken. Het was niet perse voor herhaling vatbaar.

Citytrip of natuurvakantie

Hmm. Dit vind ik lastig. Ik denk dat ik voor natuurvakantie ga, omdat ik al wat citytrips gedaan heb en graag een keer iets nieuws zou willen doen. Vooral naar de nationale parken in Amerika lijkt me erg gaaf. Misschien moet ik ooit een keer investeren in goede wandel schoenen.

Londen

Londen

Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren

Meerdere keren. Ik heb best wel snel heimwee en na een tijdje ben je er ook gewoon klaar mee en wil je terug naar je veilige eigen landje. Dan ga ik liever een aantal keer dat het leuk blijft, dan een keer heel lang en dat je op de helft de lol er al van af is.

Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien

Uh. Dan maar nooit meer reizen… Zonder vrienden is je leven ook maar saai. Ik doe het maar met vlogs op YouTube. Een digitale manier om de wereld rond te reizen!

Weg met de auto of weg met het vliegtuig

Hier kies ik voor vliegtuig, vooral omdat de landen op mijn lijstje allemaal niet bereikbaar zijn met de auto. Korte autoritjes van een aantal uur vind ik prima, maar ik moet er niet aan denken om 12 uur in een auto te zitten. Dan vlieg ik liever 12 uur naar de andere kant van de wereld!

Disney Cruise

Backpacken of cruisen

Dan zou ik gaan voor cruisen. Zoals ik al zei, ik ben best wel een luxe kind. Ik zou best wel moeite hebben met backpacken, al zou het dan ook wel een leuke uitdaging zijn. Cruises hebben me nooit zo aangesproken, maar ik hoor van zo veel mensen dat een Disney Cruise ontzettend leuk is. Misschien moet ik het maar een keer een kans geven, al zijn cruises zo duur…

Alles regelen of op de bonnefooi

Makkelijk, alles regelen. Ik ben echt een regeltante en planner. Ik hou er van om alles tot in de detail van tevoren uit te zoeken zodat ik niet meer voor verassingen kom te staan. Ook wil ik niks missen van de plek waar ik naartoe ga en dat vraagt natuurlijk om te plannen. Daarbij komt voorpret, wat misschien wel net zo leuk is als de vakantie zelf!

Roadtrip op een plek blijven

Dit vind ik allebei leuk. Op een plek blijven is makkelijker als je nog maar voor de eerste keer in een land bent, maar met een roadtrip zie je natuurlijk meer verschillende dingen… Ik denk dat ik ga voor een roadtrip (ook al kan ik niet autorijden)!

Dat was hem alweer! Wat een leuke en lastige tag. Neem hem vooral over als je hemt ook zou willen invullen!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Loes

  Leuk dat je de tag ook gedaan hebt! Jij was beter in de keuzes maken dan ik haha, ik twijfelde zo bij alles.

  20 juni 2017 at 10:14
  • Reply donnadiana

   Ja, ik vond hem zo leuk!

   20 juni 2017 at 10:20
 • Reply Rachel

  Wat een goed artikel heb je geschreven zeg!

  20 juni 2017 at 12:12
 • Reply Romy

  Wat een leuke tag en leuk ook om jouw antwoorden te lezen! Ik ben ook iemand die op reis graag alles geregeld hebben. Op de bonnefooi weggaan zou echt niets voor mij zijn 😉 En ja, Rome is zo’n geweldige stad! Ik wil er ook graag nog een tweede keer naartoe. We kunnen elkaar trouwens de hand schudden wat betreft de vraag over zonvakantie/wintersport. Ik vind wintersport echt helemaal niets, maar vind het ook niet fijn om de hele dag op het strand te liggen bakken.
  Romy onlangs geplaatst…5x leuke dingen om te doen op TexelMy Profile

  20 juni 2017 at 23:39
 • Reply - REIS DILEMMAS TAG

  […] zoals ik jullie vast wel eens eerder heb laten weten. Toen ik deze tag voorbij kwam bij Donna Diana, kwam ik meteen op het idee om hem ook in te […]

  25 juni 2017 at 16:41
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge