Follow:
Persoonlijk

They Shoot Pictures, Don’t They? #11

Wat een drukke week! Ik ben heel de week aanwezig geweest bij een spring academy in Nijmegen en Essen. Hier hebben we verschillende dingen gedaan, waaronder lectures bijgewoond, opdrachten in de stad gedaan en vooral lekker gegeten!

Maandag 13.3

Vandaag was de eerste dag van de spring academy georganiseerd door mijn universiteit. We gingen naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek waar we ook een aantal presentaties hebben gekeken. Het weer was heel mooi!

Eerst was het tijd voor een voorstelrondje een soort van koepel-hal met een grappig dak.

Daarna was het tijd voor een rondleiding door Rosie the Riveter tentoonstelling.

In de avond aten we een maaltijd in het restaurant van de universiteit. Niet mega lekker, maar #gratis.

Dinsdag 14.3

 

Wat een mooi uitzicht vanaf de 20e verdieping in het Erasmusgebouw! We trokken vandaag oa de stad in voor een opdracht over memorials. Het programma is deze week erg vol en vandaag liep ik 15 km.

Even de toerist uithangen terwijl we opzoek gaan naar de plekjes die we moeten bezoeken! We gingen ook nog naar de nieuwe brug: de Oversteek. We zijn hier tijdens zonsondergang overheen gelopen maar om eerlijk te zijn was ik te moe/lui om foto’s te maken. Ik wilde ondertussen vooral naar huis.

 

We aten ook nog een lekkere old-school festini!

In de avond ging ik weer terug en zaten we in een nieuwe sprinter. We hadden zo ver gelopen die dag dat ik via Nijmegen Lent naar huis ben gegaan in plaats van via Nijmegen Centraal. Niet voor herhaling vatbaar.

Woensdag 15.3

We vertrokken na een ochtendprogramma in Nijmegen naar de volgende locatie: Essen! Ik was nog nooit in Essen geweest en helaas hadden we amper tijd om echt iets te doen omdat het programma dus zo vol zat. We zaten gelukkig recht tegenover het hele grote winkelcentrum en we hebben tussendoor nog wat tijd gehad om snel naar binnen te gaan.

Het hotel was wel oke. Beetje alternatief. Das Unperfekthaus voor de geïnteresseerde.

Mijn favoriete ding is dingen proberen bij de McDonalds die we in Nederland niet hebben. Ik ging voor rosti frietjes die erg lekker waren. Dit rare toetje was wat minder. Ook kocht ik bij de DM (want: goedkoop) een aantal dingen waaronder een NYX liquid lipstick. Wat een miskoop. Het lijkt wel alsof ik een mislukte versie heb. Hij stinkt, smaakt bizar chemisch, dekt amper en er lijken wel klonten in te zitten. Hebben meer mensen hier ervaring mee?

In de avond deden we met de groep nog een drankje bij een hele leuke bar waar ze alleen maar metal muziek draaide (hoe Duits?!). Ik dronk een hele lekkere mojito. Ik was vooral verbaasd over hoe GOEDKOOP de horeca hier is. Ze hadden zelfs een bord spaghetti voor 1 EURO 90. JA. SERIEUS. HOE DAN ???? ?? ????? ? ???

Donderdag 16.3

We haalde ontbijt bij een bakkerij voor het winkelcentrum. Ook de koffie was hier echt verassend lekker.

Net zoals in Nijmegen moesten we nu ook de stad in voor een opdracht… alleen werden wij naar een meer gestuurd. We zijn hier in totaal denk ik 5 minuten geweest vanwege een gebrek aan tijd. Beetje jammer… Maar wel mooi!

We kregen weer eten bij een of ander koffietentje (makes sense?) waar ik noodles at en deze super leuke rabarber limonade dronk. Het viel me op dat ze in Duitsland O V E R A L vegan opties hadden. Dit drankje was vegan. In het restaurant op de uni waren er meerdere vegan opties. In de metal bar kon je een vegan milkshake krijgen. Vegan supermarkten. Alles is vegan. Nederland loopt dan echt nog heel erg achter.

We dronken weer een drankje (voor maar liefst 1.40) en liepen door de stad weer terug naar het hotel. Onderweg kwam ik bij de Lego winkel het Disney kasteel tegen. Ik het hem nog nooit in het echt gezien en hij is echt een stuk groter dan verwacht. Stiekem wil ik hem echt graag kopen maar 350 euro…

Vrijdag 17.3

Vandaag gingen we in de middag weer naar huis! Ik at pannenkoeken als ontbijt in de lobby van het hotel.

Verder heb ik geen foto’s meer gemaakt want ik was echt kapot. Het programma was super druk en ik sliep steeds laat en werd om 6 uur weer wakker. Wat was ik blij dat ik weer thuis was!

Zondag 19.3

(Huh, sla je nou niet een dag over? Ja, oeps. Ik had zaterdag 0 foto’s gemaakt en ook helemaal niks gedaan en lekker bijgekomen van de week.)

De dag begon goed met een nieuw nummer van Kanye (en Drake maar daar ben ik niet zo’n fan van eigenlijk…).

Ook bakte mama een brood. Super lekker!

Ik moest werken en dacht tussen de middag geniaal te zijn door karamelsaus over poffertjes te doen. Helaas kon je er vrij weinig van proeven :'(

Dit was het alweer! Het was een drukke, maar onverwachts hele gezellige week. Na 11 lectures, verschillende opdrachten en presentaties, peer review groups en korte nachten ben ik wel toe aan een weekje rust. Ik heb nu tentamens maar heb er gelukkig maar een. Hopelijk kan ik meteen een inhaalslag maken met mijn scriptie! Tot volgende week!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge