Follow:
Lifestyle, Reizen

Tokio Tip – Daiso

Tokio is een dure stad om te winkelen. Grote ketens die we in Europa ook hebben zijn een stuk duurder dan gewend. Make-up is duur, zelfs de drugstore merken. Het is niet net zoals Amerika, waar je vaak hele goede deals hebt, vooral als de wisselkoers gunstig is. Toch heb ik een winkel ontdekt waar ik helemaal ben los gegaan. Daiso!

Daiso is een winkelketen die gevestigd is door heel Japan (en schijnbaar ook Amerika ???????). Het concept is dat het een 100 Yen winkel is. Alles kost 100 of 200 Yen, wat dus betekent dat alles rond een euro kost. Het is te vergelijken met Poundland in Engeland en een beetje met Action in Nederland. Het grote verschil is echter dat Daiso een stuk leuker is.

Daiso is helemaal volgebouwd met kleine gangetjes. Ze hebben alles. Make-up, eten, huishoudelijke producten, kleding, schoolspullen, decoratie, feest artikelen, hobby materialen. Noem het op, ze hebben het. Elke keer dat we er waren ontdekte we ook weer dingen die we nog niet gezien hadden. Het assortiment wordt dus ook regelmatig veranderd waardoor het zeker de moeite waard is om er meerdere keren te komen. Wij hebben hier bijvoorbeeld Japanse stekkers met usb-poorten gekocht voor 2 euro. Hier betaalde je bij andere winkels 15+ euro voor.

Vooral de snacks zijn erg leuk omdat ze zo goedkoop zijn. Hier heb ik een hoop rare dingen gekocht om mee naar huis te nemen als cadeautjes. De supermarkten zijn niet super goedkoop en zo heb je voor en paar euro toch een aantal leuke dingen. Ook hadden ze veel verschillende maskertjes en een aantal hele stereotyperende Japanse souvenirs zoals origami papier en waaiers.

Er zijn verschillende Daiso filialen. Degene die wij hebben bezocht waren in Shibuya en Harajuku. Het zijn grote winkels en het is altijd erg druk dus je moet wel een beetje geduld hebben om er rond te kijken.

Op de officiele website kun je een idee krijgen van het assortiment. Het is ook zeker leuk om een keertje te kijken als je in Amerika bent!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge