Follow:
Boeken, Entertainment

Top 10 Boeken 2017

Vandaag presenteer ik mijn lijstje met de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb. Er zitten een paar hele mooie titels bij. Misschien kunnen jullie zelfs de nummer een raden!

10. Samedi the Deafness – Jesse Ball

Dit boek is heel erg moeilijk om te omschrijven. Het gaat over een man die op een dag ontvoert is en naar een geestelijk gesticht wordt gebracht vol met pathologische leugenaars. Wat is echt en wat niet? Een aanrader als je goed in de war wilt worden gebracht en een keer iets heel anders wil lezen.

9. Judas: Een familiekroniek – Astrid Holleeder

Iedereen kent dit boek waarschijnlijk wel. Het is ook het enige Nederlandstalige boek op mijn lijstje. Judas gaat over Astrid en Sonja Holleeder, zussen van Willem Holleeder. Het laat zien hoe hij hun leven terroriseerde. Het boek is aangrijpend en confronterend. Je vliegt er doorheen!

8. The Last One – Alexandra Olivia

The Last One gaat over een jonge vrouw die besluit haar eigen grenzen te testen en mee te doen aan soort Survivor-achtige tv serie. Maar tegelijkertijd gebeurt er iets in de wereld, waar de kandidaten die afgeschermd zijn veel te laat pas achterkomen. Het boek is heel spannend en mooi geschreven.

7. After Dark – Haruki Murakami

After Dark was mijn eerste ervaring met Murakami, maar ik ben enthousiast! Het boek gaat over verschillende mensen en hun avonturen en avonturen gedurende de nacht. Zijn manier van vertellen is uniek en de personages zijn prachtig omschreven.

6. The Hate U Give – Angie Thomas

Een heel erg relevant boek die iedereen een keer moet lezen. The Hate U Give gaat over Starr, die recht voor haar ogen ziet dat een vriend door een politieagent neergeschoten wordt. Het boek heeft ondertussen verdiend veel prijzen gewonnen.

5. Career of Evil – Robert Galbraith

Raar genoeg vond ik de eerste twee delen van de Cormoran Strike serie niet zo bijzonder. Deze vond ik echter heel erg goed. Vooral de dynamiek tussen Cormoran en Robin vond ik heel erg leuk om te lezen. Ik lees niet zo veel detectiveboeken, maar ik kan niet wachten tot het volgende deel!

4. War Dances – Sherman Alexie

Het eerste boek van Sherman Alexie op dit lijstje. War Dances is een collectie van korte verhalen en gedichten. Alexie kan echt hilarisch zijn en ik lees al zijn verhalen met heel veel plezier.

3. The Last Days of Night – Graham Moore

The Last Days of Night speelt zich af tijdens het begin van de 20ste eeuw. Op dat moment vindt er een gevecht plaats tussen twee uitvinders: Westinghouse en Edison. Ze claimen beiden de gloeilamp uitgevonden te hebben. Als lezer volg je het verhaal van een jonge advocaat die de waarheid probeert te achterhalen.

2. The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian – Sherman Alexie

Het tweede boek van Sherman Alexie! Dit young adult boek gaat over Arnold Junior, die voor het eerst naar een blanke school gaat buiten het reservaat. Het laat op een hele luchtige manier racisme zien en zit zoals altijd bij Alexie vol met (zwarte) humor.

1. All the Ugly and Wonderful Things – Bryn Greenwood

Natuurlijk staat dit boek op nummer 1. Ik blijf zo enthousiast. Het gaat over een liefdesverhaal tussen een heel jong meisje en een jongen van rond de twintig. Je weet dat het fout is. Je weet dat dit niet hoort. En toch weet het boek het zo te brengen dat de relatie tussen de twee geloofwaardig en ontroerend is.

Wat was het beste boek die jullie dit jaar gelezen hebben?

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Saskia

  Wat een toffe top 10! Een heel fijn leesjaar gewenst!

  5 januari 2018 at 13:06
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge