Follow:
Entertainment, Muziek

Top 10 – Kanye West Nummers

Ik ga niet liegen: ik ben een mega Kanye West fan. Op dit moment luister ik voornamelijk alleen naar zijn muziek en droom ik dat ik ooit een paar Yeezy’s in bezit zal hebben. Vandaag ga ik iets heel moeilijks doen, namelijk mijn top 10 Kanye West nummers met jullie delen!

10. All of the Lights (ft. John Legend, The-Dream, Elly Jackson, Alicia Keys, Fergie, Kid Cudi, Elton John, Drake en Rihanna) (dit is geen grap)

Deze moet je eigenlijk in combinatie horen met de instrumentale All of the Lights (Interlude). Het nummer gaat over een celebrity-lifestyle (die ik overduidelijk niet heb) maar toch vind ik het een heel erg gaaf nummer. Vooral de productie is geweldig, maar bij welk Kanye nummer is dat niet?

9. Wolves (ft. Sia en Vic Mensa)

Een van mijn favoriete nummers van The Life of Pablo. Eigenlijk moet je ook nog Frank’s Track luisteren want die hoort er echt bij (lekker ingewikkeld allemaal). Het laat heel duidelijk zijn strijd met zijn mentale gezondheid en de dood van zijn moeder zien. Het klinkt niet als een standaard hip hop nummer en daarom vind ik hem vooral zo leuk.

8. New Slaves

Een nummer zo sterk dat ik er een paper over heb geschreven bij mijn opleiding. Als mensen vinden dat Kanye alleen inhoudsloze muziek maakt laat ik altijd graag de tekst van dit nummer zien.

7. Power

Over een geweldige productie gesproken… Dit nummer is echt iconisch.

6. Black Skinhead

Dit nummer is zo vaak in films en trailers gebruikt (The Wolf of Wall Street, Suicide Squad) en ik snap helemaal waarom. Beetje jammer dat het stiekem best ongepast is om dit nummer zo maar in actie films te gebruiken als je naar de tekst luistert… Maar goed, details.

5. Niggas in Paris (ft. Jay-Z)

Dit was het eerste Kanye liedje waar ik echt helemaal fan van was. Ik was destijds ook best trots dat ik hem helemaal mee kon rappen.

4. Ultralight Beam (ft. The-Dream, Kelly Price, Kirk Franklin en Chance the Rapper)

Dit nummer doet me echt denken aan mijn studententijd en de hele struggles rondom The Life of Pablo. Wat een drama was dat album toen het net uitkwam en weer aangepast werd en dit en dat. Het liedje brengt me weer helemaal terug. Het is best een religieus nummer, iets waar ik totaal niks mee heb, maar toch verdient het zo’n hoog plekje.

3. Lost in the World (ft. Bon Iver)

Dit nummer is niet eens een rapnummer. Ik zou niet weten hoe ik het zou moeten omschrijven. Dit is altijd al een van mijn favoriete nummers geweest en dat komt ook vooral door Bon Iver en de productie. Hier hoort eigenlijk Who Will Survive In America nog achter.

2. Only One (ft. Paul McCartney)

Ik moet stiekem elke keer huilen tijdens dit nummer. Ook weer geen rapnummer (vind ik hip hop eigenlijk wel leuk vraag ik me nu opeens af). Mensen haten altijd de autotune die hij gebruikt, maar ik vind dat het wel wat heeft. Hij heeft zelf meerdere malen aangegeven dat hij geen zanger is en dan vind ik dit een prima oplossing. Zo lang je niet voordoet dat je super kan zingen, prima toch? Maar serieus. Dit nummer is mijn leven. En de videoclip met een baby North. Doei.

1. Blood on the Leaves

Mijn all-time favoriete Kanye West nummer. Lekker agressief. Lekker dramatisch. Past helemaal bij mij dit.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge